20.02.2020 17:00
Visas cilvēces eksistences pamatā ir ēdiens. Aizdomājoties par to, mums, visticamāk, prātā nāk ēšanas brīdis. Tomēr attiecības ar ēdienu neizpaužas vienīgi bioloģiskajos procesos, ēšanas darbībā vai Instagram aktivitātēs. Ēdiens ir viens no fundamentiem, kas veido apkārtējo pasauli. Tas ne tikai pabaro, bet arī iespaido politiku, ekonomiku, kultūru, sniedz sociālu un emocionālu pieredzi. Katrs kumoss, ko apēdam, ir izvēle, kas maina planētu un mūs.
Globālajiem procesiem attīstoties, arvien lielāka uzmanība tiek pievērsta esošo ražošanas un patēriņa ieradumu uzlabošanai, rūpējoties par ilgtspējīgu nākotni. Dizaineri var mainīt sabiedrības izpratni par ēdienu, tā iespējām, kā arī pozitīvi ietekmēt patērētāju priekšstatus.
Šajās Dizaina sarunās piedalīsies “Mádara Cosmetics” pārstāve Anete Vabule, ēdiena dizainere Laila Snēvele (http://lailasnevele.com/), ēdiena pētniece un izgudrotāja Ilga Gedrovica.
Vakaru moderēs dizaina procesu pētniece Aija Freimane (https://www.aijafreimane.com/).
NORISES VIETA:
Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs / Lielā zāle
BIĻEŠU CENAS:
Dalība bezmaksas.